Kuluttajalehti ei suosittele iPhone 4:sta antenniongelmien takia

Kaarlo Räihä
13. heinäkuuta, 2010 11:04

Applen iPhone 4 on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä puhelimen antenniongelmista, ja nyt puhelin on kokenut myös suuren imagotappion, kun laitetta aiemmin suositellut kuluttajalehti Consumer Reports otti aiemmin puhelimelle antamansa suosituksen pois testattuaan laitteen antenniongelmia tarkemmin.
Lehden mukaan puhelimen näyttö ja videokuvausominaisuudet ovat erinomaiset, mutta ne eivät hyvitä antenniongelmia. iPhone 4 saa suosituksensa takaisin, jos Apple tarjoaa kuluttajille ilmaisen korjauksen puhelimen antenniongelmiin.
Apple ei ole kommentoinut lehden väitteitä, mutta yritys on tiettävästi poistanut sen tukisivustolta viestiketjuja, joissa kuluttajat viittaavat Consumer Reportsin julkaisemiin tietoihin.
Kaufman Brosin analyytikko Shaw Wu uskoo Consumer Reportsin sanalla olevan painoarvoa kuluttajien keskuudessa, joten lehden tiedot saattavat heikentää puhelimen myyntilukuja ainakin Yhdysvalloissa.
Kuluttajalehden ohella asian tiimoilta tutkimusta on tehnyt Engadget-verkkojulkaisu, joka on myös huomannut omissa testeissään puhelimen antenniongelmat, joita esiintyy puhelinta tietyllä tavalla käytettäessä. Ongelman voi kiertää esim. laittamalla antennin kohdalle hieman ilmastointiteippiä.
Ongelmien vakavuus on Engadgetin mittausten mukaan sidoksissa kyseisen alueen matkapuhelinverkon toimivuuteen, joten joillain alueilla antenniongelmat eivät aiheuta esim. puheluiden katkeamisia, kun taas toisilla paikoilla puhelimen pitäminen kädessä tietyllä tavalla saattaa aiheuttaa jatkuvia yhteysongelmia.
Alla Consumer Reportsin havaitsemia ongelmia ja ilmastointiteippikorjausta lyhyesti esittelevä video

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.