Applelta ilmaisia suojakuoria ongelmallisiin iPhone-puhelimiin

Lauri Jämsä
16. heinäkuuta, 2010 23:24

Applen äskettäin pitämässä lehdistötilaisuudessa käytiin kovasti keskustelua iPhone 4 -puhelimen antenniongelmasta. Käyttäjät ovat raportoineet signaalin heikkenevän, kun puhelinta pidetään tietyllä tapaa kädessä. Ratkaisuksi ongelmaan Apple tarjoaa ilmaisia suojakuoria ja mahdollisuutta palauttaa puhelin, mikäli ei ole siihen tyytyväinen.
Ilmaisen suojakuoren tilauksia aletaan ottamaan vastaan yrityksen internet-sivujen kautta noin viikon kuluttua. Mikäli Bumper-suojakuoren on puhelimellensa jo ehtinyt ostaa, antaa Apple siitä rahat takaisin. Bumper-suojus estää käyttäjää sulkemasta puhelimen antennia kätensä alle niin, että kuuluvuus heikkenisi liikaa.
Applen toimitusjohtaja Steve Jobs kertoi, että iPhone 4 -puhelin on ollut asiakastyytyväisyyden kannalta parempi kuin aiemmat iPhonet. Vain 0,55 prosenttia puhelimen omistajista on raportoinut Applelle kuuluvuusongelmista. Lehdistötilaisuudessa esiteltiin myös muiden suosittujen älypuhelimien kuuluvuusongelmia. Kaikkien Applen käyttämien verrokkipuhelimien (Samsung Omnia II, HTC Droid Eris ja Blackberry Bold 9700) kuuluvuuspykälät laskivat selvästi, kun niitä piti heikossa verkossa tietyllä tapaa kädessä. "Tämä on elämää älypuhelimien maailmassa. Puhelimet eivät ole täydellisiä. Se on haaste koko teollisuudelle. Joka puhelimella on heikkoja kohtia", Jobs tiivisti.
Apple on julkaissut antenniongelmaa käsittelevän internet-sivun, jossa selitetään mistä ongelma johtuu ja kuinka sen esiintymistä voidaan ennaltaehkäistä. Lehdistötilaisuuden yksityiskohdat löytyvät muun muassa Engadgetista.
Eilen julkaistu iOS 4.0.1 -päivitys muuttaa hieman kuuluvuuspalkkien esitystapaa, mutta ei korjaa itse ongelmaa.
Yritys kertoi myyneensä iPhone 4 -puhelinta kolmessa viikossa yli kolme miljoonaa kappaletta. Suomeen puhelimen on määrä saapua 30. heinäkuuta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.