Symbian^4:n kotinäytöstä julkaistiin kuvia

Kaarlo Räihä
17. heinäkuuta, 2010 12:54

Uuden Symbian^4-ohjelmistoalustan kehitys on jälleen saavuttanut yhden virstanpylvään, kun Symbian-säätiö julkaisi eilen kuvankaappauksia kyseisen tuotteen kotinäytöstä.
Aiempiin konseptikuviin ja -videoihin verrattuna muutoksia on tapahtunut jonkin verran, ja esim. yläpalkki on laitettu kokonaan uusiksi. Julkaistuissa kuvissa esitellään mm. kello-widgettiä, ohjelmavalikkoa ja sisäänrakennettua hakutoimintoa.
Mitään kovin yllättävää julkaistuissa kuvissa ei esiinny, ja käyttöliittymä onkin saanut osakseen kritiikkiä mm. yläpalkissa vierekkäin olevista alasvetovalikoista ja ikoneiden yleisilmeestä. Nyt julkaistut kuvat eivät kuitenkaan esitä lopullista tuotetta, joten muutoksia tapahtunee vielä matkan varrella.
Kehityksen alla olevaa kotinäyttöä on mahdollista testata Windows-käyttöjärjestelmällä varustetuilla tietokoneilla ajamalla ohjelmistoa emulaattorissa. Varsinaisia Symbian^4-laitteiden on tarkoitus saapua markkinoille ensi vuoden alkupuolella, kunhan ohjelmistoalusta saadaan työstettyä valmiiksi.
Alla Symbian-säätiön julkaisemia kuvia

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.