Video esittelee Samsungin SUPER-kestävää AMOLED-näyttöä

Kaarlo Räihä
22. heinäkuuta, 2010 11:28

Mobiililaitteiden näytöt ovat usein koetuksella, kun käyttäjät kohtelevat kaltoin teknolelujaan. Valitettavan usein näyttö ei kestä kovaa kuritusta, jonka seurauksena laite täytyy kuskata huoltoon tai viedä kierrätykseen, kun näyttö on sanonut työsopimuksensa irti. Myös laitevalmistajat ovat huomanneet nämä näyttöjen kestävyyteen liittyvät rajoitukset, ja onneksi Samsung on tuomassa parin vuoden sisällä ongelmaan todellisen ratkaisun.
Samsung Mobile Display on kehittänyt jo pitkään uudenlaista AMOLED-näyttöä, jossa paneeli kestää esim. vasaran iskuja ja taittelua. Yrityksen esittelemän prototyypin kuva-alue on 2,8 tuuman kokoinen, ja painoa paneelilla on vain 0,29 grammaa sekä paksuutta 20 mikrometriä, joten se sopii strategisten mittojen osalta erinomaisesti tuleviin mobiililaitteisiin.
Aivan täydellisiä näyttöjä ei uudella valmistustekniikalla saada vielä aikaan, sillä pikseleitä saadaan tuumaa kohden mahdutettua tällä hetkellä "vain" 166 kappaletta, joten esim. Applen iPhone 4 -puhelimen Retina-näytön (326 pikseliä per tuuma) tasolle tekniikalla on vielä matkaa.
Samsungin mukaan näyttöjä on tarkoitus tuoda markkinoille vuoden 2012 aikana, mutta niiden mahdollisesta hintatasosta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.
Alla ärsyttävällä ääniraidalla varustettu esittelyvideo, jossa nykyistä tuotetta ja uutta paneelia mm. hakataan vasaralla pesäeron osoittamiseksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.