Microsoft antaa Windows Phone 7 -puhelimet kaikille työntekijöilleen

Kaarlo Räihä
23. heinäkuuta, 2010 13:46

Microsoftin tulevan Windows Phone 7 -ohjelmistoalustan mahdollinen suosio kuluttajien keskuudessa on vielä mysteeri, mutta ainakin yrityksessä uskotaan voimakkaasti uutukaisen vetovoimaan, sillä kaikki Microsoftin työntekijät saavat itselleen oman Windows Phone 7 -puhelimen.
Microsoft työllistää nykyisellään yli 90 000 ihmistä, joten puhelinten jakaminen aiheuttaa yritykselle useiden miljoonien eurojen menoerän. Yritys ei vielä paljastanut kenen valmistajan puhelimia työntekijöille jaetaan, mutta eilen julki tulleiden tietojen perusteella puhelimet hankitaan todennäköisesti joko Delliltä, Asusilta, LG:ltä, HTC:ltä tai Samsungilta, koska kyseiset yritykset ovat niitä valmistajia, jotka julkaisevat Windows Phone 7 -puhelimia vielä tämän vuoden aikana.
Työntekijät saavat valita oman matkapuhelinoperaattorinsa monissa maissa aivan itse, sillä Microsoft ei näillä näkymin tee yksinoikeussopimuksia ainakaan Yhdysvalloissa tai Britanniassa, joten myös kuluttajat välttyvät pakkoavioliitoilta näissä maissa.
Ohjelmistojätti aloittaa puhelimien jakelun tämän syksyn aikana, ja sen työntekijät saavat puhelimet käsiinsä ennen kuin laitteiden myynti kuluttajille käynnistyy marraskuun tai joulukuun aikana.
Jotkin verkkojulkaisut ja lehdet ovat jo päässeet testaamaan Windows Phone 7:n toimivuutta Samsungin prototyyppipuhelimella. Esim. Engadget-sivuston kokeilun perusteella Windows Phone 7:ssa on monia hyviä asioita (kuten erinomaisesti toimiva virtuaalinäppäimistö), mutta valitettavasti puuttuva moniajotuki ja kaikkialla toimivan leikkaa-liitä-toiminnallisuuden uupuminen antavat kilpailijoille liikaa etumatkaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.