iPhone 4:n jailbreak nyt ladattavissa

Kaarlo Räihä
2. elokuuta, 2010 10:42

Suomessa viime viikon perjantaina myyntiin tulleiden iPhone 4 -puhelinten omistajat ovat saaneet laitteelleen lisää käyttömahdollisuuksia, kun iPhone Dev Team julkaisi uuden jailbreakin iOS 4- ja iOS 4.01 -ohjelmistoa hyödyntäville laitteille.
Jailbreakin tekeminen on kuluttajalle kohtuullisen helppoa, sillä laitteen selaimelle tarvitsee ainoastaan surffata osoitteeseen jailbreakme.com, jossa epävirallinen ohjelmisto asentuu laitteeseen Safari-selaimessa olevan tietoturva-aukon avulla.
Jailbreakin myötä kuluttajat voivat asentaa iLaitteisiinsa Cydia-sovelluksen, jonka avulla teknoleluun saa asennettua myös niitä ohjelmia, joita Apple ei ole hyväksynyt App Storeen syystä tai toisesta. Lisäksi jailbreak mahdollistaa puhelimissa olevien operaattorilukitusten kiertämisen, jolloin puhelinta voi käyttää haluamansa SIM-kortin kanssa.
Engadget-sivuston tekemien testien perusteella jailbreikkaus ei välttämättä onnistu ensimmäisellä kerralla, jolloin puhelin pitää palauttaa tehdasasetuksille, jonka jälkeen asennusta voi yrittää uudelleen. Laitteen jailbreikkaus tekee laitteen takuusta entisen ja se voi vahingoittaa laitetta, joten operaation suorittamista kannattaa miettiä aina tovin verran, jonka lisäksi laitteisiin tallennetuista tiedoista kannattaa aina ottaa varmuuskopiot ennen jailbreakin tekemistä.
iPhone 4:n lisäksi sama temppu toimii iPhone 3G- ja iPhone 3GS -puhelinten ja uusien iPod touchien kanssa, kunhan niissä on vain käytössä vaadittu iOS 4. iPadien kohdalla temppu ei valitettavasti toimi, koska niille ei ole saatavilla vielä iOS 4:ää.
Alla video operaatiosta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.