Esitteleekö tämä video Nokian puhelimiin tulevaa MeeGoa?

Kaarlo Räihä
3. elokuuta, 2010 13:20

Matkapuhelinten käyttöliittymien valmistajakohtaiset muokkaukset herättävät ristiriitaisia tunteita, sillä jotkin tahot haluavat laitteisiinsa ainoastaan vakiokäyttöliittymän, kun taas toiset ovat mieltyneet puhelinvalmistajien tekemiin muutoksiin. Kiistelyt oikeasta lähestymistavasta saavat nyt jatkoa, kun MeeGon muokattavuuden mahdollisuuksista on tiettävästi julkaistu nyt ensimmäinen epävirallinen video, sillä YouTubeen ilmaantunut tekele esittelee tiettävästi Nokian näkemystä MeeGo-puhelimen graafisesta käyttöliittymästä.
Videolla esitellään mm. Ovi Storea, musiikkisoitinta, Facebook-viestien lähettelyä ja moniajon hallintaa. Positiivisin yllätys videolla on Ovi Storen toimivuus, ja esittelyn perusteella maksullisen ohjelman ostaminen, lataaminen sekä asentaminen sujuu käden käänteessä. Videolla Adobe Reader LE:n kuvauksessa mainitaan kuitenkin S60 5th Edition ja asennuspaketin tiedostokoko on sama kuin nykyisen S60-asennuspaketin, joten videolla näkyvä Ovi Storen tarjonta ei välttämättä vastaa todellisuutta.
Video on kaapattu tiettävästi internet-kyselystä, jossa MeeGon ominaisuuksia on esitelty emulaattorin avulla. Tämän takia video on hieman suttuinen ja pienellä resoluutiolla tallennettu, mutta onneksi toiminnoista saa hyvin selvää.
Vertailupohjaa perus-MeeGoon voi hakea esim. aiemmin esitellyn MeeGo-videon perusteella.
Alla itse video

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.