Apple Peel 520 tuo iPod touchiin puhelinominaisuudet

Kaarlo Räihä
6. elokuuta, 2010 12:47

Aasian maissa erilaisiin teknoleluihin on kehitetty mitä eriskummallisempia lisälaitteita, ja näiden tuotteiden joukkoon asettuu myös Apple Peel 520, joka tuo puhelinominaisuudet iPod touch -mediasoittimiin.
Apple Peel 520 on toteutettu suojakotelona, jonka sisään iPod touch laitetaan. Suojakotelossa on mukana akku, paikka SIM-kortille, pieni kaiutin ja tarvittavat mikropiirit puhelintoimintoja varten. Kotelossa oleva 800mAh-akku huolehtii puhelinominaisuuksien pyörittämisestä, ja sen luvataan tarjoavan kolmen tunnin edestä puheaikaa ja 120 tunnin edestä valmiusaikaa.
Koska kyseessä ei ole Applen virallisesti hyväksymä tuote, vaatii tuotteen käyttäminen jailbreikatun iPod touchin. Tekstiviestien ja puheluiden käyttöä varten tarvittavat ohjelmat (Yosion ja YsSMS) pitää asentaa laitteeseen itse, ja ensitestien perusteella kyseiset ohjelmat eivät ole aivan parhaasta päästä, sillä esim. soittoäänen vaihtaminen ei ole mahdollista ja myös vastatun puhelun sulkeminen ei onnistu, jonka lisäksi tekstiviestien näyttämiseen käytetyn fontin koko on pienehkö.
3G-tukea Apple Peel 520 ei tuo, joten iPod touchin WLAN-yhteys on edelleen ainoa keino yhdistää laite internetiin. Testiversio ei myöskään tue Bluetoothin kautta kommunikointia, mutta lopullisessa myyntiversiossa tämän pitäisi onnistua.
Lopullinen versio laitteesta on tulossa markkinoille lähiaikoina, ja sen hinnaksi on luvattu 388 yuania eli noin 44 euroa. Lisälaite on yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien iPod touchien kanssa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.