Texas Instrumentsilta kaksi suorityskykyistä ja vähävirtaista ARM-prosessoria

Teemu Laitila
17. elokuuta, 2010 11:48

Texas Instrumentsin maanantaina julkaiseman tiedotteen mukaan se on tuonut markkinoille kaksi uutta gigahertsin kellotaajuudella toimivaa ARM Cortex-A8 -prosessoria. DaVinci DM3730 ja DM3725 alustat sisältävät uusien prosessoreiden lisäksi myös 800 megahertsin taajuudella toimivan C64x DSP-yksikön, kuvien ja videon renderöintiä popeuttavan IVA-yksikön ja USB2.0 ohjaimen integroituna samaan System-on-Chip (SoC) -järjestelmään. Lisäksi DM3730 sisältää erillisen 3D-grafiikkakiihdyttimen.
Tiedotteen mukaan uudet piirit soveltuvat erityisen hyvin käyttökohteisiin, joissa vaaditaan HD-videon pyörittämistä tai suurten datamäärien käsittelyä, kuten navigaattoreihin, mediasoittimiin, lääketieteellisiin monitoreihin ja kannettaviin kommunikaatiolaitteisiin.
TI:n mukaan DM3730 parantaa ARM-prosessorin suorituskykyä 50%, DSP suorituskykyä 40%, tarjoaa tuplasti graafista suorituskykyä, mutta käyttää 40% vähemmän virtaa aiempaan OMAP3530-alustaan verrattuna. 800 MHz DSP-suoritin kykenee enkoodaamaan ja dekoodaamaan 720p-tasoista videokuvaa omin voimin, mikä mahdollistaa prosessorin tehojen käytön esimerkiksi monipuolisten 2D- ja 3D-käyttöliittymien pyörittämiseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.