Adobe AIR-ohjelmat Androidille loppuvuodesta

Teemu Laitila
18. elokuuta, 2010 19:16

Adoben AIR-tekniikalla rakennetut ohjelmat saapuvat Android-laitteille kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Adobe on kertonut, että Android-tuki tulee olemaan osa AIR 2.5 versiota. AIRin avulla rakennetut ohjelmat on mahdollista julkaista Android Marketin kautta ilman erityistä hyväksymisprosessia. Adoben AIR-kehitystyökaluissa on jo pidempään ollut beta-vaiheessa oleva ominaisuus, joka mahdollistaa ActionScript 3.0:n avulla koodattujen ohjelmistojen julkaisun Androidin käyttämässä .apk-muodossa. Tämän ansiosta valmiita ohjelmia tullaan luultavasti näkemään heti kun ominaisuus julkaistaan.
AIR-ohjelmistojen vaatimukset alustalle ovat saman tyyppiset, kuin Flash Player 10.1 -versiolla. Käyttöjärjestelmän pitää olla Andoid 2.2 (Froyo) ja sisuksista pitää löytyä ARMv7-prosessori ja tuki OpenGL ES 2.0:lle. AIRin odotetaan tuovan alustalle erityisesti pelejä ja muuta multimediasisältöä. AIR antaa kehittäjälle pääsyn puhelimen kameraan, mikrofoniin, kiihtyvyysanturiin sekä GPS:n ja se tarjoaa rautapohjaisen grafiikkakiihdytyksen sekä multitouch-tuen.
Adoben Flash-alustan mobiiliversion asiantujia Mark Doherty demosi jo aiemmin AIRin mahdollisuuksia koodamalla Applen FaceTimea muistuttavan videopuhelusoftan.

P2P Video Demo - AIR2.5 on Android from Mark Doherty on Vimeo.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.