Nokia kysyi: akkukesto puhelimen tärkein ominaisuus

Teemu Laitila
22. elokuuta, 2010 14:41

Matkaviestinvalmistaja Nokian tekemän kyselyn mukaan puhelimen tärkein ominaisuus ei ole älykkäät ominaisuudet tai loppuunsa hiottu design, vaan pitkä akkukesto. Kyselyssä kävi ilmi, että hieman alle 38% vastaajista tyytyisi vain perusominaisuuksilla varustettuun puhelimeen, kunhan siitä vain ei lopu akku liian usein. Kommenttiosiossa huomioitiin sinänsä osuvasti, että puhelimen mahdolliset hienot ominaisuudet ovat kohtalaisen hyödyttömiä akun ollessa tyhjä.
Suuri osa vastaajista oli kuitenkin parempia ominaisuuksia saadakseen valmiita tekemään kompromisseja akunkeston suhteen. 25% vastaajista piti nettiyhteyttä puhelimessaan tärkeimpänä ominaisuutena, ilmeisesti nettiin ja esimerkiksi sähköpostiin pääsy milloin tahansa alkaa olla kohtalaisen yleinen vaatimus. Multimediaominaisuudet nosti tärkeimmäksi 17% vastaajista ja mp3-soitin sekä kamera alkavatkin olla peruskauraa myös halvimmissa puhelinmalleissa. Vastaajista 13% oli valmis uhraamaan akkukestoa saadakseen mahdollisimman ison näytön.
Testissä paljastui myös, että koolla ei enää juuri ole väliä. Puhelimen pientä kokoa piti tärkeänä pienin joukko vastaajia.
Kysymys oli: Mikä on akkukestoa tärkeämpää?

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.