Nokia 5250 virallisesti julki

Teemu Laitila
24. elokuuta, 2010 12:53

Nokian 5250 puhelimesta ilmestyi kuvia Ovi Store -kauppaan jo pari viikkoa sitten ja nyt Nokia on virallisesti julkistanut loppuvuodesta saataville tulevan puhelimen. 5250 perustuu Symbian^1-käyttöjärjestelmään ja siinä on 2,8" kokoinen ja 640x360 pikselin tarkkuudella toimiva kosketusnäyttö. Nokian sanojen mukaan laite on musiikkipainotteinen ja tarkoitettu kaikille modernia ja monikäyttöistä puhelinta tarvitseville. Monissa eri väreissä tuleva 5250 ei ole hinnalla pilattu, sillä sen hinta ilman veroja on vain 115 euroa.
Musiikkipainotteisuus näkyy esimerkiksi kotiruutuun integroidussa musiikkisoittimessa ja 5250 tuleekin joissain paikoissa myyntiin Ovi Music Unlimited -palvelun (entinen Comes With Music) kanssa. Puhelimesta löytyy tietysti perinteinen kuulokeliitin ja sen tallennustila on laajennettavissa 16 gigatavuun asti microSD-kortilla. Nokia 5250 sisältää myös FM-vastaanottimen. Tapojen mukaan sosiaalinen media on huomioitu sisäänrakennetuilla erillisillä ohjelmilla.
Datayhteydet jäävät GSM/EDGE:n varaan ja akkukestoksi luvataan valmiustilassa 18 päivää, puhekäytössä 7 tuntia ja 24 tuntia pelkästään musiikkia kuunnellessa. Puhelimessa on 2 megapikselin kamera. Ominaisuuksista näyttäisi puuttuvan kokonaan 3G, WiFi ja GPS, mikä ei sinänsä ole ihme tämän hintaluokan laitteessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.