Windows Phone 7 kehitystyökalua ladattu ahkerasti

Teemu Laitila
25. elokuuta, 2010 13:15

Microsoftin mukaan sen tulevalle Windows Phone 7 -alustalle tarkoitettua sovelluskehitystyökalua on ladattu sen sivustolta jo 300 000 kertaa. Asiasta kertoi uutissivusto PC World. Nykyiset kehitystyökalut ovat vielä beta-vaiheessa, mutta lopullisen version odotetaan ilmestyvän syyskuun puolivälissä, muutamaa viikkoa ennen mobiilialustan virallista julkaisua.
Vaikka kehitysohjelmistoa onkin ladattu 300 000 kertaa, kaikki yksittäiset lataukset tuskin poikivat valmiita tuotteita. Määrä on silti sen verran huomattava, että jos puoletkin lataajista kehittää valmiin Windows Phone 7:llä toimivan ohjelmiston, se tarkoittaa kunnioitettavaa 150 000 ohjelmaa jo pelkästään alustan julkaisuhetkellä.
Vertailun vuoksi, alan selkeän johtajan Applen AppStore pitää sisällään tällä hetkellä 225 000 eri ohjelmaa ja seuraavaksi suurin Android Market tarjoaa 60 000 ohjelmaa RIM:n jäädessä alle 10 000 BlackBerry-ohjelmaan.
Microsoft on käyttänyt paljon resursseja myydäkseen tulevaa mobiilialustaansa erityisesti bisneskäyttöön ja sillä luvataan olevan hyvä tuki yrityksissä tärkeille Officelle, Exchangelle ja Sharepointille. Viihdekäyttöäkään ei silti ole unohdettu, sillä Microsoft kertoi alustan tukevan Xbox Live -palvelua ja useita suosikkipelejä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.