Windows Phone 7:n toimitukset aloitettiin

Kaarlo Räihä
2. syyskuuta, 2010 14:04

Omaa Windows Phone 7 -puhelinta innolla odottavat kuluttajat kuulivat eilen mukavia uutisia, kun Microsoft ilmoitti saaneensa käyttöjärjestelmän julkaisukuntoon. Ohjelmiston toimitukset puhelinvalmistajille ovat parhaillaan käynnissä, ja jos suurempia ongelmia ei tule vastaan, nähdään ensimmäiset Windows Phone 7 -puhelimet markkinoilla parin kuukauden sisällä.
Microsoftin työntekijät ovat tehneet ohjelmistoalustaan muutoksia ja hienosäätöjä vielä aivan lähiaikoina, jotta esim. Facebook-integrointi toimii puhelimessa parhaalla mahdollisella tavalla. Yrityksen puhelinkehityksestä vastaava Terry Myerson kertoi blogissa, että erityisesti kehitysresursseja on panostettu testaukseen. Microsoft on ajanut testejä noin 10 000 laitteella, ja testitunteja on kertynyt yhteensä useita miljoonia. Myersonin mukaan kyseessä onkin testatuin mobiilikäyttöjärjestelmä, jonka yritys on koskaan julkaissut.
Vakauden osalta Myersonin kertomat tiedot lupaavat hyvää, mutta monet kuluttajat haluaisivat Windows Phone 7:n sisältävän kilpailevien ohjelmistoalustojen tavoin myös kunnollisen moniajon ja leikkaa/liitä-toiminallisuuden. Näiden ominaisuuksien puute on myös huomioitu ennakkoarvosteluissa, ja negatiivisimpien näkemysten mukaan Windows Phone 7 on liikaa teknisesti jäljessä iOS- ja Android-järjestelmiä, jonka takia se jää myös myyntiluvuissa heikoille.
Microsoftille tilanne ei auta se, että yrityksen tänä vuonna julkaisemat Kin-puhelimet floppasivat totaalisesti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.