Huawein edullinen Android-puhelin on Ideos

Kaarlo Räihä
3. syyskuuta, 2010 15:44

Suomessa lähinnä mokkuloista tunnettu Huawei on esitellyt Saksassa pidettävillä IFA-messuilla tulevia Android-puhelimia, joiden luvataan olevan edullisia.
Android 2.2:lla varustettujen Ideos-puhelinten luvataan tulevan 100-200 dollarin hintaluokkaan, joten Euroopassa puhelimia saanee reilusti alle 200 euron. Tuolla summalla saa itselleen WCDMA- ja WLAN-tuella varustetun puhelimen, jossa on 2,8 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (resoluutio 320x240), 528 megahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin, 256 megatavua keskusmuistia, salamaton 3,2 megapikselin kamera ja GPS.
Android 2.2:n myötä puhelin tukee hotspot-toimintoa, jolloin puhelimen 3G-yhteyden voi jakaa WLAN:in avulla helposti esim. kannettavalle tietokoneelle. Huawein mukaan Google on ollut mukana puhelimen suunnittelussa, ja koska puhelimen käyttöliittymää ei ole sotkettu valmistajakohtaisilla muokkauksilla, saadaan uudet Android-ohjelmistopäivitykset Nexus Onen tavoin nopeasti laitteelle.
Ensitestien perusteella muokkaamattoman Androidin käyttäminen on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi, sillä puhelin toimii hyvin ja reagoi syötteisiin vauhdilla. CNET:in mukaan Ideos ei ole mikään erityisen kaunis puhelin, mutta halpojen älypuhelinten markkinoilla se voi kaapata nopeasti ykköstilan.
Markkinoille Ideos tulee lokakuussa ja värivalikoima kattaa viisi väriä.

Alla esittelyvideo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.