GlobalFoundries lupaa 2 GHz ARM-siruja ensi vuonna

Teemu Laitila
4. syyskuuta, 2010 18:56

GlobalFoundries on ilmoittanut saaneensa valmiiksi tekniikan, jonka avulla se voi aloittaa ARM-prosessoreiden valmistuksen 28 nm:n prosessilla. Yhtiön mukaan tekniikka mahdollistaa yli 2 GHz:n kellotaajuudella toimivien ARM-prosessoreiden valmistuksen ensi vuoden lopulla.
ARM ja GlobalFoundries ennustavat 28 nm:n tekniikalla valmistettujen prosessoreiden parantavan suorituskykyä jopa 40% ja vähentävän tehonkulutusta 30% verrattuna nykyisen sukupolven tuotteisiin.
Lisäksi GlobalFoundries on julkistanut suunnitelmansa 22 nm:n tekniikan käyttöönotosta 2013. Nykyiset ARM-prosessorit valmistetaan 45 nm:n tekniikalla ja tulevien 22 nm:n prosessoreiden kerrotaan olevan 45% pienempiä.
Pienempään tilaan saatu prosessori tarkoittaa käytännössä pienempää virrankulutusta sekä materiaalikulujen vähentymistä.
GlobalFoundries ei kuitenkaan ole ensimmäinen 22 nm:n kokoluokkaan siirtyvä valmistaja, sillä Intel on jo ilmoittanut siirtyvänsä ensimmäisenä maailmassa 22 nm:n tekniikkaan tulevien Ivy Bridge -prosessoreidensa valmistuksessa 2012 vuoden alkupuolella.
GlobalFoundriesin tiedote aiheesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.