LG tuo Tegra 2:n puhelimiin loppuvuodesta

Teemu Laitila
7. syyskuuta, 2010 10:59

LG on vahvistanut huhut Nvidian Tegra 2 SoC:n (System on Chip) käytöstä uusimmissa Optimus-sarjan älypuhelimissaan. Ensimmäinen uuteen alustaan perustuva puhelin saapuu markkinoille vuoden viimeisen neljänneksen aikana.
LG ei ole kertonut mihin käyttöjärjestelmään tuleva älypuhelin perustuu, mutta Android on vahva ehdokas, sillä LG esitteli jo viime viikolla Windows Phone 7 -järjestelmään perustuvaa Optimus 7 -mallia IFA messuilla Berliinissä.
Tegra 2 sisältää kaksi 1 GHz taajudella toimivaa ARM Cortex A9 -prosessoria ja Nvidian oman GeForce-nimetyn grafiikkaprosessorin. Nimen lisäksi mobiiliversiolla tuskin on muuta yhteistä työpöydällä nähtävien GeForce-mallien kanssa. Tegra 2 -kokonaisuus sisältää lisäksi omat suorittimet äänen, kuvan ja videon käsittelyyn.
Tegra 2 -alustan hyvästä suorituskyvystä saatiin viitteitä jo aiemmin, kun Toshiban miniläppärilä ajettiin suorituskykymittauksia. LG:n lehdistötiedote ei ole teknisten tietojen suhteen turhan yksityiskohtainen, mutta se lupaa Optimuksen tarjoavan kaksinkertaista suorituskykyä web-selailussa ja jopa viisinkertaisen suorituskyvyn pelien tapauksessa verrattuna yksiytimisiin 1 GHz taajuudella toimiviin prosessoreihin.
Vaikka Tegra 2 on tällä hetkellä ainut mobiilialusta, joka kykenee toistamaan 1080p-tason videokuvaa, se on saamassa viimeistään ensi vuoden puolella kilpailijoita useilta eri valmistajilta, kuten TI:lta, Samsungilta ja Inteliltä.
Vaikka LG:n väitteet alustan suorituskyvystä pitäisivät paikkansa, se ei nykypäivänä ole varma menestyksen tae. Älypuhelimen täytyy menestyäkseen olla hyvin suunniteltu myös muilta osin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.