App Storen sovellusehtoja löysättiin

Kaarlo Räihä
9. syyskuuta, 2010 20:27

Applen App Store -sovelluskauppa on ollut todella suosittu kuluttajien keskuudessa, sillä sen kautta on ladattu yli 6,5 miljardia sovellusta. Sovelluskehittäjien keskuudessa App Store on kuitenkin saanut kritiikkiä mm. tiukkojen sopimusehtojen osalta, joita Apple on nyt päättänyt löysätä.
Aiemmin Apple on asettanut rajoitteita käytettäville ohjelmointikielille, joiden myötä esim. Java- tai C#-ohjelmointikielillä tehdyt sovellukset eivät ole kelvanneet App Storeen. Nyt on Apple on löysännyt tätä kohtaa selvästi, ja jatkossa sovelluksia voi kehittää millä tahansa ohjelmointikielellä, kunhan sovellukset eivät vain lataa ajettavaa koodia verkosta. Tämä pykälä estää edelleen mm. kunnollisen Flash-tuen toteuttamisen, joten sovelluskehittäjille ei tarjota vieläkään täyttä vapautta App Storeen laitettavien sovellusten osalta, mutta ainakin jatkossa esim. Unity-moottoria käyttävien pelijulkaisijoiden ei tarvitse murehtia Applen säännöistä.
Samalla Apple julkaisi myös virallisia dokumentteja siitä kuinka App Storeen päätyvät sovellukset tarkistetaan ennen niiden mahdollista julkaisua. Tämä antaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden selvittää mistä asioista Apple ei pidä, jolloin sovelluskehittäjät voivat ottaa Applen vaatimukset huomioon ohjelmiston kehitysaikana.
Applen kädenojennukset eivät luonnollisesti auta kaikkia tahoja, joten esim. iPhonelle suunnattu Google Voice -sovellus pysynee edelleen julkaisukalenterin ulkopuolella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.