Nokian Design By Community -konseptipuhelin valmistui

Panu Roivas
9. syyskuuta, 2010 17:19

Nokian Design By Community -projekti alkoi viime keväänä, ja siinä oli tarkoitus antaa Nokia-yhteisölle mahdollisuus luoda unelmiensa älypuhelin, toki tietyssä rajoissa. Nyt Nokian Conversations -blogissa on julkaistu viimeistelty versio yhteisön porukalla luomasta konseptista. Loppukilpailussa oli kolme mallia joille Nokian suunnittelutiimi kehitti konseptikuvia. Kolmelle mallille annettiin ääniä yhteensä yli 18000, ja voittaneen konseptin nimeksi tuli Nokia U.

Unelmalaittessa on 4 tuuman kapasitiivinen 16:9 kosketusnäyttö, fyysiset volyyminapit, 8 megapikselin kamera 4X zoomilla ja HD-videokuvauksella. Puhelin on tehty kestävästä alumiinista, jolle annetaan pehmeäntuntuinen viimeistely, ja kooltaan se olisi 60x110x6-10 mm.
Käyttöjärjestelmä käyttäisi tietysti avointa lähdekoodia, ja siinä on rajaton sovelluksien moniajo. Laitteesta löytyy lämpötilamittari ja paikannussensori, jotta laite kykenee seuraamaan käyttäjän sijaintia ja ympäristöä.
Laite tukisi langattomia 802.11 n/b/g -standardeja, ja sen lisäksi siitä löytyisi USB 3, HDMI ja Dolby Surround -tuki. Erikoisuutena laitteella olisi kineettisen energian hyötykäyttö, usean käyttöjärjestelmän tuki, tilaäänikaiuttimet, päivitettävä flash-muisti ja kuvasensori. Nyt vain toivomaan, että Nokia ottaisi käyttäjien toiveet huomioon, ja vastaava laite tulisi ainakin jossain muodossa aikanaan oikeasti markkinoille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.