Vanjoki jättää Nokian

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2010 11:19

Viime viikon uutisoiduin asia suomalaisessa mediassa oli Nokian toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon vaihtaminen kanadalaiseen Stephen Elopiin. Jo tuolloin arveltiin ettei muutokset Nokian johtokunnassa pääty tähän. Arvelut osoittautuivat oikeiksi kun Nokian Mobile Solutions -yksikön johtaja Anssi Vanjoki tiedotti tänään jättävänsä virkansa. Vanjoki oli yksi toimitusjohtajaehdokas, muttei tullut valituksi.
Vanjoki perusteli päätöstään sillä, että halusi hakea uusia mahdollisuuksia elämäänsä. Vanjoella on puolen vuoden irtisanomisaika, joten hänen työnsä ei lopu tältä istumalta. Hänet tullaan näkemään tiistaina alkavassa Nokia World -tapahtumassa Lontoossa.
Vanjoella on pitkä historia Nokiassa. Hän on ollut yhtiön leivissä vuodesta 1991 lähtien. Tämän vuoden heinäkuussa hän aloitti työt Mobile Solutions -yksikön johtajana kun Nokian organisaatio jakautui kolmeen yksikköön (muut ovat Mobile Phones ja Markets). Vanjoki onnistui aiemmassa tehtävässään nostamaan Nokian maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi.
Markkinatutkimusyhtiö CCS Insight arvelee että Vanjoen jälkeen tullaan näkemään vielä lisää johtajamuutoksia Nokiassa. Seuraajaa Vanjoelle ei olla vielä ilmoitettu.
Nokian kurssi Helsingin pörssissä on vajaan kahden prosentin nousussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.