Nokian N8-puhelin lisää näyttöihin ja televisioihin "kosketustuen"

Kaarlo Räihä
18. syyskuuta, 2010 13:40

Matkapuhelinten ominaisuudet ovat monipuolistuneet vuosi vuodelta, ja nyt niiden avulla voi tehdä esim. suuren "kosketusnäytön".
Nokian tutkimus- ja kehitysosaston luomus perustuu N8-puhelimeen, josta lähetetään HDMI-kaapelin kautta videota näyttölaitteelle ja puhelimen kamera tunnistaa samanaikaisesti erillisen Plug and Touch -ohjelman avulla käyttäjän liikkeistä tämän syöttämät komennot.
Ominaisuus helpottaa mm. esitysten pitämistä, koska paikalle voi jatkossa saapua pelkän matkapuhelimen kanssa, eikä mukaan tarvitse ottaa esim. kannettavaa tietokonetta. Langattomien videonsiirtostandardien kehittyessä toiminnosta saa vieläkin käytännöllisemmän, kun puhelinta ei tarvitse enää pitää kiinni HDMI-liitännässä.
Nokia ei ole toistaiseksi kertonut, että lisätäänkö ominaisuus jatkossa Nokian puhelimiin vakio-ominaisuudeksi vai täytyykö ominaisuus ladata erillisenä sovelluksena. Mahdollisesta julkaisuaikataulusta ei ole myöskään tietoa, mutta julkaistun esittelyvideon perusteella tekniikka toimii jo nyt vähintäänkin siedettävästi, joten se saattaa olla kuluttajien ulottuvilla lähiaikoina.
Alla tekniikan toimivuutta esittelevä video

Lue myös nämä
Tägit
Nokia N8 Plug and Touch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.