Skyhook: Google kiristää puhelinvalmistajia

Kaarlo Räihä
18. syyskuuta, 2010 14:37

Googlen matkapuhelimille ja muille mobiililaitteille tarkoitettu Android-käyttöjärjestelmä on kasvattanut suosiotaan viimeisen vuoden aikana todella nopeasti, mutta nähtävästi aivan kaikki tahot eivät ole tyytyväisiä Googlen toimiin Androidin osalta. Viimeisin valittaja on WLAN-paikannusratkaisuja tarjoava Skyhook Wireless, joka on haastanut Googlen oikeuteen Yhdysvalloissa epäreilujen liiketoimien takia.
Skyhookin mukaan Motorolan oli tarkoitus sisällyttää Droid X -puhelimeen Skyhookin XPS-paikannusjärjestelmä Googlen oman Location Services -palvelun sijaan. Google ei kuitenkaan pitänyt tilanteesta, vaan Googlen johtoportaaseen kuuluva Andy Rubin kertoi Motorolalle, ettei puhelin saisi Googlen hyväksyntää XPS-paikannuksen kanssa.
Googlen hyväksyntä Android-laitteille on kohtuullisen tärkeä asia valmistajille, sillä sen puuttuminen tarkoittaa ettei Android Market toimi kyseisessä laitteessa, jonka lisäksi myös tiettyjen Googlen luomien sovellusten asentaminen vaatii virallisen hyväksynnän.
Skyhookin mukaan Google teki vastaavan uhkauksen myös toiselle Skyhookin yhteistyökumppanille. Skyhook sanoo Googlen toimien aiheuttaneen sille kymmenien miljoonien dollareiden vahingot, jonka lisäksi Googlen uhkailu mm. viivästytti Droid X -puhelimen julkaisua, koska Motorolan piti toteuttaa paikannus Googlen hyväksymällä tavalla.
Google ei ole toistaiseksi kommentoinut Skyhookin syytöksiä. Uutissivustojen lisäksi tapahtuman käänteet kiinnostanevat myös viranomaisia, sillä Google on voinut rikkoa toimillaan Yhdysvaltojen kilpailulakeja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.