Vanjoki: Android-puhelinten valmistaminen kuin housuun pissaaminen pakkasella

Teemu Laitila
21. syyskuuta, 2010 21:08

Nokian mobiilituotteiden johtajan paikalta vastikään eronneen Anssi Vanjoen mielestä Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävien puhelinten valmistaminen on huono bisnes, eikä Nokialta tulla näkemään Androidia käyttäviä tuotteita. Vanjoki kertoo mielipiteistään Financial Timesille antamassaan haastattelussa.
Android puhelinten valmistaminen on Vanjoen mielestä verrattavissa housuihin pissaamiseeen pakkasella lämmittelymielessä, eli se tarjoaa ratkaisun lyhyellä aikavälillä, mutta johtaa pidemmällä tähtäimellä entistä pahempiin ongelmiin.
Haastattelussa Vanjoki puolustaa voimakkaasti Symbianin jatkokehittämistä ja sen käyttämistä myös tulevaisuudessa Nokian tuotteissa. Useat omien käyttöjärjestelmien kehittämisessä epäonnistuneet ja suurissa vaikeuksissa aiemmin olleet valmistajat kuten Motorola ja Sony Ericsson ovat päätyneet käyttämään Googlen käyttöjärjestelmää laitteissaan.
Financial Times huomioi, että joidenkin analyytikkojen arvioiden mukaan Androidin käyttäminen saatttaa ajaa valmistajat pitkään heikon kannattavuuden tilanteeseen. Ilman omaa käyttöjärjestelmää on vaikea erottua markkinoilla, joissa useat eri laitevamistajat julkaisevat samantyyppisiä laitteita samalla käyttöjärjestelmällä. Nimenomaan tämän tilanteen Nokia haluaa Vanjoen mukaan välttää panostamalla Symbianiin myös tulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.