Tegra 3 lähes valmis ja Tegra 4 jo suunnitteilla

Manu Pitkänen
22. syyskuuta, 2010 17:06

Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang kertoi GTC-tapahtumassa pitämänsä puheen jälkeen, että uuden sukupolven Tegra 3 -alusta on jo lähes valmis. Toistaiseksi tietoja tulevaa alustaa hyödyntävistä laitteista ei ole tietoa.
Samalla Huang kertoi Tegra 4:n olevan jo suunnitteilla. Nvidian tavoitteena on Huangin mukaan julkaista uusi järjestelmämikropiiri (SoC) vuoden välein. Tämä tarkoittanee käytännössä siis sitä, että Tegra 4 -laitteita voisi odottaa vuodelle 2012, mikäli Nvidia vain pysyy aikataulussaan.
Nvidian Tegra-alustoilla on ollut synkkä historia tähän mennessä, mihin Nvidia varamsti haluaa muutoksen uusien sukupolvien myötä. Ensimmäisen sukupolven Tegra ei päässyt mihinkään suuren volyymin tuotteeseen. Microsoftin Zune HD -mediasoitin ja Kin-puhelimet olivat oikeastaan ainoat melko paljon huomiota saaneet tuotteet, jotka olivat toteutettu Tegralla.
Tegra 2 -alusta ei myöskään ole liiemmin älypuhelimissa tai tablet-koneissa loistanut, vaikka siltä paljon odotettiinkin. Tegra 2 -alustan tuotejulkistuksia on kyllä tullut melko paljon, mutta aniharvassa ajatus on viety loppuun saakka. LG on ottanut sen käyttöön Optimus-tuotesarjan puhelimissaan ja Toshiba Folio 100 -tabletissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.