Nokia pyrkii Pohjois-Amerikan markkinoille rahakkaalla ohjelmistokehityskilpailulla

Teemu Laitila
24. syyskuuta, 2010 12:24

Nokia on julkaissut Pohjois-Amerikan alueelle suunnatun ohjelmistokehityskilpailun, jossa tarkoituksena on kehittää mobiiliohjelmia pian julkaistavalle N8-puhelimelle. Kilpailu on toteutettu yhteistyössä Amerikkalaisen AT&T-operaattorin kanssa.
Nokian valitseman parhaan ohjelman kehittäjä saa neljännesmiljoona dollaria ja sen lisäksi 17 onnistunutta ohjelmaa palkitaan 150 000 dollarilla. Kilpailun otsikkona on "10 miljoonaa hyvää syytä kehittää seuravaa suurenmoinen mobiiliohjelma" ja yhteensä kilpailussa jaetaan palkintoja 10 miljoonan dollarin arvosta raha- sekä tuotepalkintoina.
Heikkoa ohjelmatarjontaa on pidetty yhtenä Nokian ongelmista ja rahakkaalla kilpailulla Nokia pyrkii korjaamaan tilanteen uuden Symbian^3-alustan kohdalla. Mielenkiintoista on myös teleoperaattori AT&T:n mukanaolo. Amerikan markkinoilla suurin osa puhelimista myydään operaattoreiden kautta kytkykauppasopimuksilla ja yksi suurimmista esteistä Nokian menestyken tiellä Yhdysvalloissa on ollut heikot suhteet paikallisiin operaattoreihin.
AT&T:n mukanaolo Nokian kampanjassa kuitenkin viittaisi siihen, että N8-malli saapuisi jossain vaiheessa myyntiin AT&T:n subventoimalla kytkykauppasopimuksella. Sopimus jättioperaattorin kanssa saattaisi parantaa Nokian kilpailuasetelmia huomattavasti, sillä amerikkalaiset eivät ole tottuneet maksamaan puhelimistaan 500 dollaria kertamaksulla.
Edit:lisätty tieto palkintojen kokonaisarvosta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.