Seabird on Mozillan konseptipuhelin

Kaarlo Räihä
24. syyskuuta, 2010 22:27

Matkapuhelinalan kehittyessä kuluttajat ovat saaneet yhä enemmän sananvaltaa puhelinten suunnittelussa ja monet tahot ovatkin järjestäneet erilaisia suunnittelutempauksia, jossa kuluttajat pääsevät vaikuttamaan konseptipuhelimien luomisprosessiin. Tällaisen mylläkän käynnisti viime vuonna myös Mozilla, joka on nyt lopulta julkaissut videoita ja tietoja sen Seabird-konseptipuhelimesta.
Seabird on suurella kosketusnäytöllä varustettu puhelin, joka pitää sisällään mm. 8 megapikselin kameran, kaksi pikoprojektoria (45 lumenia, resoluutio 960x600) puhelimen molemmilla puolilla, langattoman latausmahdollisuuden, mini-USB-liitännän ja 3,5mm kuulokeulostulon.
Seabirdissä on panostettu erityisen voimakkaasti tiedon syöttämiseen, joka onnistuu mm. pikoprojektoreiden ja infrapuna-antureiden avulla luotavilla virtuaalinäppäimistöillä sekä puhelimen takaa löytyvällä Bluetooth-dongelilla, joka toimii Wiimoten tavoin langattomana osoitinlaitteena.
Ominaisuuksiensa myötä puhelimesta saa näppärästi työkoneen, kun laitteen telakoimisen myötä sen saa yhdistettyä näyttölaitteeseen tai toista pikoprojektoria voi käyttää videotykkinä, jolloin esim. surffailua on helpompi harrastaa.
Videolla puhelimen käyttöjärjestelmä on Android, johon on luonnollisesti lisätty Firefox-selaimen mobiiliversio, mutta mitään erikoisempaa Androidin hehkutusta Seabird ei sisällä, joten käyttöjärjestelmä voisi olla yhtä hyvin esim. MeeGo.
Kauppoihin kyseistä laitetta ei kannata odottaa ainakaan Mozillan suunnalta, koska yritys ei valmista matkapuhelimia, mutta esim. pikoprojektorit ja uudet tekstinsyöttömenetelmät saattavat yleistyä lähitulevaisuudessa nimekkäiden valmistajien puhelimissa, joten Seabirdin esittämät ideat saattavat päätyä arkikäyttöön.
Alla Seabirdiä esittelevä video

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.