Firefoxia ei julkaista iPhonelle rajoitusten takia

Kaarlo Räihä
29. syyskuuta, 2010 19:38

Firefox-selainta iPhone-puhelimelleen odottavat tahot saivat eilen kuulla ikäviä uutisia, kun Mozillan mobiiliblogi vahvisti iPhonen jäävän ilman Firefoxia.
Firefox-selaimen tietoja puhelimeen tuovaa Firefox Home -ohjelmaa Mozilla aikoo kyllä kehittää, mutta Firefox-selainta ei nähdä missään muodossa iPhoneilla, koska Apple ja iOS-ohjelmistoalusta asettavat Mozillan kehittäjien mukaan teknisiä ja logistiikkaan liittyviä rajoituksia, joiden takia Firefoxin kehittäminen iPhonelle on vaikeaa tai jopa mahdotonta.
Mozillan kehittäjät eivät valitettavasti tarkentaneet millaiset rajoitukset haittaavat selaimen kehitystä, joten ongelmista voidaan jälleen vain spekuloida. Nimekkäistä selainvalmistajista vain Opera on julkaissut oman selaimensa iPhonelle, joten muutkin selaimia kehittäjät tahot ovat nähtävästi törmänneet erinäköisiin esteisiin.
iPhonen lisäksi Firefox Home on tarkoitus julkaista lähikuukausina Blackberry- ja Symbian-puhelimille. Mozillan toimistolla mietitään myös parhaillaan iPad-version toteuttamista.
Alla esittelyvideo Firefox Homesta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.