Gizmodo: N8 ei ole käytettävyyden mestariteos

Kaarlo Räihä
3. lokakuuta, 2010 15:49

Tällä viikolla myyntiin tulleelle Nokian N8-puhelimelle on ladottu kovat odotukset, koska Nokian menestys kalliimpien älypuhelinten markkinoilla on laskenut tasaisesti. N8 on saanut laajasti kehuja hyvästä kamerastaan, mutta nähtävästi puhelimen käytettävyys ei ole kilpailevien laitteiden taholla tai ainakin tätä mieltä on Gizmodo-verkkosivuston testiraati.
Gizmodon vertailussa N8 sai vastaansa Applen iPhone 4:n ja Blackberryn Boldin. Kaikilla puhelimilla suoritettiin kolme yleistä tehtävää, jotka olivat sähköpostin lähettäminen, reittitietojen etsiminen ja valokuvien ottaminen.
Julkaistussa videossa N8 häviää kaikki testit niiden keston osalta ja erityisesti reittitietojen hakeminen tuntuu luonnistuvan selvästi kilpailijoiden laitteita hitaammin. N8-puhelinta videolla käyttävä henkilö ei ole maailman nopein kirjoittaja, jonka lisäksi uuden puhelimen käytön oppiminen vie oman aikansa, mutta videon perusteella ongelmia luovat lisäksi mm. tarve kääntää puhelin vaakatasoon täysikokoista virtuaalinäppäimistöä varten ja välillä oikuttelevasti toimiva kosketusnäyttö. Reittitietojen etsimisen osalta käyttäjän täytyy myös käydä läpi useita eri valikoita, joka luonnollisesti hidastaa toimintaa.
Gizmodon mukaan N8 on rautansa osalta kelvollinen puhelin, mutta käyttöliittymän ja käytettävyyden osalta ylistystä ei heru.
Varsinaisen videon voi katsoa täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.