Nokia N8:lle huonoja arvioita puolueellisesti?

Matti Robinson
4. lokakuuta, 2010 16:05

Viime viikolla maailmalle lähtenyt Nokia N8 -puhelin on käynyt jo useiden verkkopalveluiden ja blogien ensimmäisissä testeissä. Yhtenäistä tuomiota laitteesta on vaikea saada, sillä eri palveluiden arviot vaihtelevat kovasti toisistaan. Silmään on pistänyt kuitenkin muutamat suuriksi ja vaikutusvaltaisiksi koettujen sivustojen testit, joissa asiaan ei olla paneuduttu kunnolla ja jopa puolueettomuutta voidaan kyseenalaistaa.
GSMArena-sivusto onkin aiheellisesti kyseenalaistanut onko Nokia N8:lle annettu samat lähtökohdat kuin muille testilaitteille. Esimerkkeinä käytetään Engadgetin ja Mobile-reviewin kameratestejä sekä Gizmodon käytettävyysvideota, josta kerroimme eilen.
Engadgetin Nokia N8 vs. iPhone 4 -testissä osa kuvista on tärähtäneitä, N8:n kamera on syystä tai toisesta 9 megapikselin (16:9) asetuksella, rajaukset on tehty eri arvoilla ja kuvat eivät ole täysin käsittelemättömiä. Eräs testin lukenut käyttäjät käsittelikin alkuperäisiä kuvia hieman asianmukaisemmin ja saaneet aikaiseksi uskottavampia vertailuja.
Venäläisen Mobile-review-sivuston pääjehu Eldar Murtazin on myös arvostellut N8:n kuvausta hieman huolimattomasti. Samsung Pixon12 -puhelimen kanssa tehdyssä vertailussa kuvat oli otettu eri asetuksilla ja tulokset siten erilaisia. GSMArena huomioikin, että Murtazinin välit Nokiaan ovat olleet viimeaikoina ymmärrettävästi tulehtuneet, mutta tällaisen ei tulisi vaikuttaa tuotteiden vertailuun.
Gizmodo puolestaan arvosteli kärkevästi Nokia N8:n käytettävyyttä. Videolla kolmea puhelinta (Nokia N8, BlackBerry Bold ja Apple iPhone 4) laitettiin vastakkain kolmessa arkipäivän testissä. Itse tehtävät olivat loogisia, mutta puhelinten käyttäjissä oli suuria eroja. Nokialaista käyttänyt henkilö ei selvästikään osannut käyttää puhelinta, joka antoi etulyöntiasemaa kilpailijoille. Käyttäjät tuohtuivat Gizmodon väittämistä sekä Gizmodon että Puhelinvertailun kommenteissa. Eräs lukija vastasikin Gizmodolle alla olevalla videovastauksella, jossa käyttö ei ollutkaan niin vaikeaa tai hidasta.

Loppuun osuva lainaus GSMArenalta:

We are not trying to play devil’s advocates here and try to convince you that the N8 is perfect. It certainly isn’t without its flaws and those should be criticized. All we are saying is that the device should be given a fair chance and not be punished for the shortcomings of its predecessors or just because the reviewers aren’t having much love for Nokia as a brand.

Mitä mieltä te olette testeistä? Ovatko ne puolueellisia tai huolimattomia? Onko meillä vain liipasin liian herkällä?

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia N8 arvostelut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.