Motorola haastoi Applen oikeuteen lukuisista patenttirikkomuksista

Teemu Laitila
7. lokakuuta, 2010 10:23

Motorolan matkapuhelinyksikkö Motorola Mobility on haastanut Applen oikeuteen useiden matkapuhelinten perustekniikkaan liittyvien patenttiloukkausten vuoksi. Motorolan mukaan kyseessä on 18 eri patenttia, joita yhtiö väittää Applen hyödyntävän luvatta esimerkiksi iPhone-puhelimissa ja iPad-tableteissa sekä niihin liittyvissä palveluissa kuten AppStore-sovelluskaupassa.
Motorolalla on pitkä historia matkapuhelinalalla ja yhtiön sanojen mukaan sen patenttiportfolioon kuuluu kymmeniä tuhansia kännykkätekniikkaan liittyviä patentteja alkaen matkapuhelintekniikan kehityksen alkuvaiheista saakka.
"Apple tuli alalle vasta myöhäisessä vaiheessa ja olemme yrittäneet saada aikaan sopimusta tekniikoiden lisensoinnista, mutta Apple ei ole ollut yhteistyöhaluinen. Meille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa patenttirikkomukset haasteella", selittää tilannetta Motorolan aineettomasta omaisuudesta vastuussa oleva Kirk Daily.
Motorola oli itsekkin patenttirikkomussyyytösten kohteena vain hetki sitten, kun Microsoft haastoi yhtiön oikeuteen Androidissa käytettävien Microsoftin patentoimien tekniikoiden vuoksi ja siltä odotettiinkin Microsoftiin kohdistuvaa vastakannetta.
Kännykkävalmistajien kesken vallitsee monimutkainen haastesoppa, jossa kilpailijoita haastetaan oikeuteen patenttirikkomuksista ja haasteeseen vastataan vastahaasteella. Onneksi The Guardian on kerännyt havainnollistavan kuvan haasteiden nykytilasta (kuva ei sisällä uusinta Motorolan haastetta Applelle).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.