Amazon suunnittelee kauppaa Android-sovelluksille

Teemu Laitila
8. lokakuuta, 2010 14:25

Amazon aikoo ryhtyä kilpailemaan Googlen Android Marketplacen kanssa Android-sovellusten myyjänä. Asiasta kertoi Wall Street Journal. Mobiilisovellusten kauppa olisi looginen jatke Amazonin palveluihin. Amazon kilpailee jo Applen iTunesin kanssa omilla digitaalista musiikkia, videoita ja kirjoja myyvillä palveluillaan.
WSJ:n saamien tietojen mukaan Amazon on lähestynyt potentiaalisia kehittäjiä kirjeellä. Kehittäjille lähetetyn paketin mukaan Amazonin osuus sovelluksen myyntihinnasta olisi 30% kuten sekä Applen että Googlen kauppapaikoissa. Dokumentissa mainitaan myös ehto, jonka mukaan kehittäjä ei saisi levittää myynnissä olevaa ohjelmaa halvemmalla hinnalla missään muualla.
Amazonilla on hyvät lähtökohdat sovelluskaupan perustamiseen, sillä yhtiöllä on jo vahva 80 miljoonan kuukausittaisen kävijän pohja, jolle kaupan maksujärjestemä on tuttu. Google ei juurikaan valvo Android Marketin kautta julkaistuja sovelluksia, mikä on kehittäjien taholta aihettanut kritiikkiä kaupan sotkuisuudesta. Paremmin organisoidulle Android-sovellusten kaupalle saattaisi siis olla kysyntää.
Googlen juuri Suomalaisillekkin avautuneessa sovelluskaupassa on tällä hetkellä noin 80 000 ohjelmaa ja alan johtajalla Applella on 250 000 sovelluksen valikoima.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.