Adobe AIR julkaistiin Androidille

Kaarlo Räihä
9. lokakuuta, 2010 10:04

Android-matkapuhelimille sisältöä tuottavat tahot ovat saaneet jälleen yhden keinon sovellusten tuottamiseen, kun Adobe julkaisi eilen AIR-ajoalustasta version uudemmille Android-puhelimille.
AIR:in avulla esim. Flash- ja HTML-sisällöstä saa luotua oman ajettavan sovelluksen, jolloin kyseistä sisältöä ei tarvitse suorittaa tietokoneen tai mobiililaitteen selaimessa. AIR:in tärkein valtti on yhteensopivuus, jonka myötä kaikki AIR-ajoalustan omaavat laitteet voivat ainakin teoriassa ajaa samoja sovelluksia ilman ylimääräistä päänvaivaa.
AIR-sovellukset voi Androidin osalta muuttaa .apk-paketeiksi, joten niitä voi jaella esim. Android Marketin tai oman kotisivun kautta. Nyt julkaistu AIR-ajoalusta toimii Android 2.2:lla varustetuissa laitteissa, joissa on vähintään 256 megatavua RAM-muistia ja ARMv7-arkkitehtuurin suoritin.
Työpöytäpuolella suosituin Adobe AIR:illa toteutettu sovellus lienee elokuvien katselun mahdollistava Voddler, joka voidaan siis jatkossa julkaista myös uudemmille Android-laitteille.
Flashin tavoin AIR on tarkoitus esiasentaa tuleviin Android-julkaisuihin, joten AIR:ia tukevien laitteiden määrä kasvanee vauhdilla seuraavan vuoden aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.