Sony Ericssonin Xperia X8 saapui kauppoihin vanhalla Androidilla

Teemu Laitila
9. lokakuuta, 2010 19:45

Sony Ericsson on saanut jo kesäkuussa julkaisemansa Xperia X8 älypuhelimen kauppoihin, SE ilmoitti asiasta virallisessa blogissaan. Valmistaja kuvailee X8-mallia tähän asti halvimmaksi Android-puhelimekseen. Vaikka hintaa ei ole vielä julkistettu, sen on arveltu sijoittuvan alle 300 dollarin hintaluokkaan.
Ulkoisilta mitoiltaan Xperia X10:n ja X10 minin välimaastoon sijoittuva puhelin on oletettuun hintaansa nähden siistin näköinen ja ominaisuuksiltaan kohtalainen (3" 640x240 näyttö, 600 MHz prosessori, 3.2MP kamera, Wi-Fi, 3G).
Puhelimen suurin ongelma on kuitenkin sen Android 1.6 Donut -käyttöjärjestelmä. Sony Ericsson lupailee päivitystä "myöhemmin tänä vuonna, mutta vasta X10-mallien jälkeen" ja silloinkin käyttäjille on luvassa Android 2.1 eikä suinkaan uusin mahdollinen versio.
Samaan aikaan X8:n kanssa kauppoihin saapuu vielä halvempaan hintaluokkaan suunnattu Cedar, joka käyttää SE:n omaa käyttöjärjestelmää ja on muodoltaan perinteinen candy-bar-malli numeronäppäimistöllä. Cedar sisältää mm. widgetit Facebook-käyttöön ja Twitteriin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.