Three lupaa Windows Phone 7 -puhelimiin 2 000 sovellusta

Kaarlo Räihä
10. lokakuuta, 2010 14:39

Ensimmäiset Windows Phone 7 -puhelimet esitellään virallisesti yleisölle huomenna, kun Microsoft järjestää lehdistötilaisuudet sekä Lontoossa että New Yorkissa. Ennakkotietojen perusteella Microsoft aikoo panostaa ohjelmistoalustaan tosissaan, sillä vuotaneiden tietojen perusteella tarjolla olisi heti yli 2 000 sovellusta.
Tiedot perustuvat Britanniassa toimivan Three-operaattorin dokumentteihin, joissa esitellään tiettävästi Samsungin tulevaa Windows Phone 7 -puhelinta. Sovellukset ilmaantuvat tietojen perusteella Windows Marketplace -kauppapaikalle, kunhan puhelimet pääsevät virallisesti myyntiin. Threen mukaan ensimmäiset puhelimet ehtivät kuluttajille jo tämän kuun 21. päivä.
2 000 sovelluksen toteuttaminen uudelle ohjelmistoalustalle ei ole aivan pieni asia, ja vertailun vuoksi esim. Samsungin Bada-alustalle on julkaistu tähän mennessä vain muutama sata sovellusta. Aivan kaikki ohjelmistotalot eivät kuitenkaan ole varmoja Windows Phone 7:n menestysmahdollisuuksista, jonka takia resursseja sysätään ainakin vielä enemmän Android- ja iOS-puolelle.
Microsoftin omien työntekijöiden lisäksi Windows Phone 7 -sovelluksia ovat kehittäneet Microsoftin yhteistyökumppanit. Sovelluksia ohjelmistoalustalle kehittävän Yahoon Michael Shim sanoo alustan suosion kuluttajien keskuudessa määräävän sen paikan markkinoilla, joten räjähtävästi käynnistyvä ohjelmistotarjonta voi pian hyytyä, jos Windows Phone 7 ei kelpaa asiakkaille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.