Nokia C7 saa NFC-tuen ohjelmistopäivityksellä

Teemu Laitila
12. lokakuuta, 2010 21:58

Nokian toinen Symbian^3 puhelin C7 sisältää NFC-sirun, jolle ei kuitenkaan nykyisessä käyttöjärjestelmäversiossa ole tukea.
NFC-tekniikan avulla voidaan siirtää tietoa laitteesta toiseen muutamien senttien etäisyydellä ja tekniikkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi maksupäätteissä. Nokia on vahvistanut Near Field Communications World -julkaisulle, että NFC-tuki saapuu C7:n tulevaisuudessa ohjelmistopäivityksen muodossa.
Tuki mukanaolevalle NFC-sirulle on ilmeisesti jäänyt pois aikatauluongelmien vuoksi. NFC ei ole ennennäkemätön ominaisuus Nokian puhelimissa, mutta C7 tulee olemaan ensimmäinen laajoille kuluttajamarkkinoille suunnattu tekniikkaa tukeva puhelin.
Tehtävänsä juuri jättänyt Nokian älypuhelimista vastannut Assi Vanjoki kertoi jo aiemmin tämän vuonna kaikkien Nokian puhelinten saavan NFC-tuen 2011-vuodesta alkaen. Vaikka viime kuussa Nokia World -tapahtumassa julkaistu C7 sisältääkin NFC-sirun, muut tilaisuudessa julkaistut laitteet (C3, C6 ja E7) eivät Nokian mukaan tue teknikkaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.