Nokia N8 sai parannuksia kameraan

Matti Robinson
13. lokakuuta, 2010 16:35

Nokia N8:n kameraa on ylistetty lehdistössä, eikä syyttä. 12 megapikselin kennolla ja Xenon-salamalla varustettu kuvauslaite ottaa kännykkämaailman vakuuttavimmat kuvat ja teräväpiirtovideotkin luonnistuvat. Pokkareiden tasolle asettuvan still-kameran videokuvaus on kuitenkin harmittanut muun muassa GSMArenan toimitusta, sillä videokuvaa rajoittaa 25 kehyksen sekuntivauhti.
Vaikka puhelin on ollut myynnissä vasta hetken aikaa, ovat innokkaimmat säätäjät saaneet laitteen kamerasta irti jo enemmän kuin Nokia lupaa. HX-tiimi on onnistunut puukottamaan Nokia N8:aan modifikaation, jonka avulla kameran ottamat kuvat pakataan huomattavasti hennommin ja tuloksena on tarkempia kuvia. Varjopuolena kuvat ovat huomattavasti aiempaa suurempia, jopa yli 10 megatavun kokoisia.

Samainen muutos tuo videokuvaukseen lisäpotkua. Kamera kuvaa modifikaation jälkeen 30fps videota jatkuvalla automaattitarkennuksella. GSMArena pitääkin tätä uudistusta loistavana, sillä muutos korjaa heidän ainoat moitteet videokuvauksesta.
Modifikaatio on ladattavissa HX:n sivustolta, mutta vaatii Symbian-allekirjoituksen.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia N8 ohjelmistopäivitys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.