WP7-puhelinten tallennustilaa voi kasvattaa

Teemu Laitila
13. lokakuuta, 2010 20:04

Juuri julkaistun Windows Phone 7 -alustan yhtenä pahimmista puutteista on pidetty pientä tallennustilan määrää, jota aikaisempien tietojen mukaan ei ole voinut kasvattaa. Windows Phone Secrets -blogia kirjoittavan Paul Thurrottin mukaan joidenkin puhelinten muistia on mahdollista laajentaa micro-SD-kortilla.
Micro-SD-korttipaikan sisältävien laitteiden korttipaikka sijaitsee Microsoftin vaatimuksesta akun suojakannen takana eikä kortteja ole varsinaisesti tarkoitettu vaihdettavaksi. Korttipaikkaan voi kuitenkin asentaa enintään 32 gigatavun micro-SD-kortin, jolla puhelimen muistia siis voisi laajentaa esimerkiksi yhteensä 40 gigatavuun mukaanlukien sisäänrakennettu kahdeksan gigatavun muisti.
Käyttöjärjestelmä käsittelee sekä sisäistä tallennustilaa että muistikortin tallennustilaa yhtenä alueena ja tallentaa tietoja molempiin, mistä johtuen muistikortin vaihtaminen vaatii puhelimen peruasetusten palauttamisen.
Muistikorttien sisältöä ei myöskään voi lukea PC-koneen muistikortinlukijan kautta, joten tiedonsiirto muistikortin välityksellä ei onnistu. Thurrottin mukaan esimerkiksi Samsungin Focus-malli tukee tallennustilan kasvattamista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.