N900:n seuraava päivitys helpottaa MeeGo:n asennusta

Teemu Laitila
14. lokakuuta, 2010 12:33

Virallisen MeeGo-blogin mukaan MeeGon N900-puhelimelle tarkoitettu versio etenee mukavasti ja puhelimen perusominaisuudet kuten 3G-modeemi alkavat olla toiminnassa. MeeGon N900-version kehitystä johtava Harri Hakulinen vihjaa työn edistymisestä kertovassa blogipostissaan myös N900:n PR 1.3 -päivityksen olevan lähellä, mutta ei kerro tarkkaa päivämäärää.
Hakulinen kertoo, että PR 1.3 -päivitys tuo mukanaan mahdollisuuden helposti valita käynnistyksessä joko Maemon tai MeeGon käynnistys. Tulossa on myös mahdollisuus Qt:ta ja Qt Mobility API:a käyttävien ohjelmien testaukseen sekä Maemolla että MeeGolla samalla N900-laitteella. Qt-ohjelmien luvataan toimivan yhdellä kääntämisellä molemmissa käyttöjärjestelmissä.
Hakulinen kuitenkin muistuttaa MeeGon olevan edelleen erittäin pahasti vaiheessa eikä suosittele sen asennusta muille kuin asiansa osaaville henkilöille. Esimerkiksi keskeneräisen puhelinohjelmiston käyttö saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ikäviä yllätyksiä puhelinlaskuun. Jos MeeGoa kuitenkin haluaa testata, tarjolla on viikottain päivittyvät levynkuvatiedostot viimeisimmästä versiosta.
Postauksen lopuksi Hakulinen muistuttaa marraskuun puolivälissä pidettävästä MeeGo-konferenssista, mikä saattaa vihjata iloisiin MeeGo-uutisiin tapahtuman aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.