Yhä suurempi osa Androideista käyttää jo vähintään Eclairia

Teemu Laitila
14. lokakuuta, 2010 14:03

Lähes kolme neljästä markkinoille tulevasta Android-puhelimesta sisältää jo vähintään 2.1-version käyttöjärjestelmästä, kirjoittaa GigaOM-sivusto perustaen tietonsa Googlen tarjoamiin tilastoihin. Android-valmistajia on syytetty Androidin sirpaloinnista ja tälläkin hetkellä käytössä on vielä neljä eri versiota käyttöjärjestelmästä.
Google on Androidin avoimeen luonteeseen vedoten kieltäytynyt puuttumasta valmistajien käyttämiin vanhoihin järjestelmiin ja uusien versioiden käyttöönottoa hidastavien valmistajakohtaisten kustomointien käyttöön. GigaOM huomauttaa, että sen sijaan yhtiö on pyrkinyt tarjoamaan uusimpia ominaisuuksia myös niille, joiden puhelimia valmistaja ei ole ehtinyt päivittää. Vanhemmille versioille on portattu esimerkiksi kuvahaku Goggles sekä Gesture Search - ja Navigation-ohjelmat.
Vaikka monet valmistajat eivät vielä ole ehtineet päivittää edes 2.2 numeroituun Fryoon, Googlen odotetaan pian julkaisevan Gingerbreadiksi nimetyn seuraavan version. Vaikka aikaisempien tietojen perusteella Gingerbreadista odotettiin uusia ominaisuuksia erityisesti tablet-kokoluokkaan, uusimpien tietojen mukaan kyseessä olisi pääosin puhelinominaisuuksiin keskittyvä pikkupäivitys.
GigaOM-sivuston mukaan huhut kertovat Googlen julkaisevan kehittäjille tarkoitetun Gingerbread SDK -työkalupaketin ensi viikon mittaan. Silti luultavasti menee vielä pitkälle ensi vuoteen, ennen kuin valmistajat saavat omat käyttöliittymänsä sovitettua uuteen versioon.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.