Angry Birdsin Android-versio sammutti Rovion

Kaarlo Räihä
15. lokakuuta, 2010 22:40

Suomalaisen peliteollisuuden hittituotteeksi on viime kuukausina noussut miljoonia kappaleita myynyt Angry Birds, jossa possuja ja rakenteita tulitetaan lintujen avulla. Tänään pelistä julkaistiin versio Android-laitteille, ja kovan kysynnän takia pelin kehittäneen Rovion palvelimet menivät täysin jumiin.
Rovion kotisivuilla pahoitellaan ruuhkan aiheuttamia ongelmia, ja sivuston luvataan palaavaan normaaliin päiväjärjestykseen lähiaikoina.
Angry Birdsin Android-versiota on odotettu pitkään, ja pelin suosiota lisäsi varmasti myös se seikka, että peli on ilmainen Android-alustalla. Vertailun vuoksi pelin iOS-versiosta saa pulittaa 0,79 euroa. Android-version osalta Rovio kerää rahaa pelin yhteydessä näytettävillä mainoksilla.
Hieman yllättäen Angry Birdsiä ei jaeta ensin Android Marketin kautta, vaan Rovio on päätynyt jakelemaan peliä alkuun GetJar-sovelluskaupan kautta. Uutisen kirjoitushetkellä latauksia on kertynyt lähes 95 000 kappaletta, joten peli tuntuu kelpaavan myös Android-laitteiden omistajille. Pelin pitäisi ilmaantua myös Android Marketin valikoimiin lähituntien aikana.
Alla Rovion pahoitteluviesti

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.