iPhone 4 sai HDMI-adapterin

Kaarlo Räihä
17. lokakuuta, 2010 14:09

Vaikka monet kulutuselektroniikkaa myyvät firmat ovat lisänneet laitteisiinsa HDMI-liitäntöjä, on Apple suhtautunut nihkeästi HDMI-liitäntöihin. Tänä vuonna Apple lopulta taipui, kun yritys lisäsi uusiin Mac Mini - ja Apple TV -tuotteisiin HDMI-liitännät, mutta valitettavasti HDMI-tukea ei ole saatu esim. iPhone-puhelimiin tai iPadeihin. Tämä epäkohta on kuitenkin nyt korjattu epävirallisesti, sillä Kiinassa toimiva Shenzhen North technoloy Co., LTD -yritys julkaisi sopivan adapterin iLaitteille.
Adapteri on yhteensopiva iPhone 4:n, iPadin ja tuoreimpien iPod touchien kanssa. Adapteri liitetään iLaitteen telakkaliittimeen yhdessä HDMI-kaapelin kanssa, jonka jälkeen laitteessa toistuvan videon saa näkyviin esim. taulutelevisioon 720p-resoluutiolla.
Kokoa adapterilla on 53x13x43mm ja painoa 18 grammaa, joten se kulkee kätevästi laitteen mukana.
Laitteen toimintaperiaatteesta ei ole valitettavasti tarkempia tietoja, mutta arvailujen mukaan kyseessä olisi joko VGA -> HDMI -adapteri tai Displayport -> HDMI -adapteri.
Kiinalaisyritys ei ole kertonut tuotteen virallista suositushintaa, mutta esim. Italiassa tuotetta aiotaan myydä 49 euron hintaan.
Uusista älypuhelimista erityisesti Nokian N8 on kerännyt kiitosta HDMI-tuestaan, jonka myötä esim. puhelimella otettuja valokuvia voi katsella kätevästi olohuoneen televisiossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.