HP esitteli webOS 2.0 -ohjelmistoalustan ja Pre 2 -puhelimen

Kaarlo Räihä
19. lokakuuta, 2010 19:54

Suomessa vähälle huomiolle jäänyt webOS-ohjelmistoalusta koki tänään suuren harppauksen eteenpäin, kun HP esitteli webOS 2.0:n yhdessä Pre 2 -puhelimen kanssa.
Palmin ostamisen yhteydessä HP:n taskuihin päätynyt webOS saa uusimman version myötä mm. uudistetun moniajon (sovelluksien välillä vaihtaminen on helpompaa ja ajossa olevia sovelluksia kasataan helposti hallittaviin pinoihin), Just Type -toiminnon (käynnistää halutun sovelluksen tai haun käyttäjän syöttämän tekstin perusteella), sosiaaliset verkkosivustot ja sähköpostin samaan pakettiin yhdistävän HP Synergy -sovelluksen ja Flash Player 10.1 Betan.

Muina bonuksina voidaan mainita Skype Mobile, Quickoffice-paketti, parannettu selain, VPN-tuki sekä Bluetooth-näppäimistöjen tukeminen.
Uutta käyttöjärjestelmää pääsevät ensimmäisenä kokeilemaan Ranskassa asuvat kuluttajat, sillä Pre 2 tulee siellä myyntiin tämän viikon perjantaina. Tarjolla on 3,1 tuuman kosketusnäytöllä (resoluutio 320x480) ja gigahertsin suorittimella varustettu puhelin, jossa on esiin liukuva QWERTY-näppäimistö. Kamera on viiden megapikselin mallia ja salama on toteutettu LED:illä. Sisäänrakennettua flash-muistia on 16 gigatavun verran. Paikannusta varten löytyy GPS, kuulokkeita varten 3,5mm liitin ja lataaminen/tiedonsiirto tapahtuu microUSB:n kautta.

Puheaikaa Pre 2:lle luvataan päälle 5 tuntia ja valmiusaikaa 350 tuntia. Kokoa puhelimella on 59,6x100,7x16,9 mm ja painoa 145 grammaa.

Alla pari kuvaa Pre 2 -puhelimesta ja 10 minuutin esittelyvideo uudesta webOS 2:sta


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.