Nokialta odotettua parempi tulos

Matti Robinson
21. lokakuuta, 2010 14:04

Nokia ilmoitti vuoden kolmannen neljänneksen tuloksestaan tänään. Yhtiön osakekohtainen tulos (ei-IFRS) oli odotettua parempi, vaikkakin viimevuotista heikompi. Analyytikot odottivat osakekohtaisen tuloksen olevan 0,09 euroa, mutta Nokia ylsi tämän vuoden heinä-syyskuussa 0,14 euroon. Vuosi sitten osakekohtainen tulos oli 0,17 euroa.
Yhtiön liikevaihto kasvoi viimevuoteen nähden 5 prosentia 10,271 miljardiin euroon. Kokonaisuudessaan liikevoitto tippui 14 prosenttia 741 miljoonasta 634 miljoonaan. Liikevaihdon kasvu ja liikevoiton lasku yllättivät myös analyytikot.
Prosentuaalisesti eniten liikevaihtoa ja liikevoittoa nostatti Navteq, mutta se käsittää yhtiön liikevaihdosta vain pari prosenttia. Liikevaihto kasvoi yhtiön jokaisella yksiköllä. Suurimman yksikön, Devices & Services, liikevaihto tippui hieman Euroopassa ja Lähi-Idässä, muualla oltiin plussalla. Muun muassa Nokian paljon parjattu Yhdysvaltojen strategia näytti elpymisen merkkejä, sillä liikevaihto kasvoi siellä peräti 14 prosenttia.
Mikä laitteiden myynnissä on yllättävää, Nokian älypuhelimien kappalemääräinen myynti kasvoi yli 60 prosenttia, samalla kun S30- ja S40-laitteiden myynti tippui lähes kymmeneksen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.