QT on jatkossa Nokian ainoa kehitysalusta - Symbianin versiointi unohdetaan

Kaarlo Räihä
21. lokakuuta, 2010 14:40

Osavuosikatsauksen lisäksi matkapuhelinjätti Nokia julkaisi tänään muitakin mielenkiintoisia tietoja, jotka liittyvät QT-kehitysalustaan ja Symbianin versionumeroihin.
QT on ollut Nokian puhelimissa tärkeässä roolissa jo pidemmän aikaa, mutta jatkossa QT on ainoa alusta, jota yritys käyttää ohjelmistokehityksessä. Nokia lupaa jatkossa toteuttaa puhelinten sovellukset ja käyttöliittymät pelkän QT:n avulla, joten ulkopuolisten sovelluskehittäjien lisäksi QT-lupaus koskee myös Nokian omaa tuotantoa. Nokian mukaan QT-sovelluksia on helppo julkaista sekä MeeGo- että Symbian-alustoille. Nokian omien ohjelmistoalustojen lisäksi QT-sovelluksia voi siirtää esim. tietokoneille ja myös Androidille kehitetään parhaillaan epävirallista QT-tukea android-lighthouse-projektissa.
Suuremman QT-panostuksen myötä Nokia lupaa lyhyempää päivityssykliä puhelinten ohjelmille. Nokian mukaan esim. Symbian^3-laitteet saavat jatkossa alun perin Symbian^4-laitteille tarkoitettuja ohjelmistopäivityksiä. Nokia ei aio myöskään jatkossa käyttää enää Symbian^3- tai Symbian^4-termejä, joten Symbianin versionumerot näyttävät haihtuvan savuna ilmaan, ja Nokian mukaan Symbian on jatkossa jatkuvasti kehittyvä ja parantuva ohjelmistoalusta.
Muutokset takaavat esim. N8-puhelimelle kasan ohjelmistopäivityksiä, jotka tuovat puhelimeen mm. paremman HTML5-yhteensopivuuden.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.