Ortustechin Full HD -näytöllä kokoa vain 4,8 tuumaa

Kaarlo Räihä
25. lokakuuta, 2010 17:38

Omaan älypuhelimeensa Full HD -resoluutiolla varustettua näyttöä kaipaavat henkilöt saivat kuulla tänään mukavia uutisia, kun Orustech-yritys kertoi tehneensä maailman pienimmän Full HD -paneelin.
Orustech teki näytön kehityksen ja valmistuksen osalta yhteistyötä Casion ja Toppan Printingin kanssa. Lopputuloksena on 4,8 tuuman kokoinen näyttö, joka perustuu uuteen HAST-tekniikkaan (Hyper Amorphous Silicon TFT). Pienen koon ja suuren resoluution (1920x1080) myötä näytöllä on pikseleitä tuumaa kohden 458, kun Applen iPhone 4:n Retina-näytössä vastaava luku on 326.
HAST-tekniikan luvataan tarjoavan 160 asteen katselukulmia ja 16 miljoonan värin toistokykyä, joten suuren pikselimäärän tunkeminen pieneen tilaan ei ole vaatinut ainakaan näiltä osin kompromisseja.
Orustech etsii kuulemma parhaillaan yhteistyökumppaneita, joiden kanssa näyttöjen sarjatuotanto voitaisiin aloittaa. Suurempien älypuhelimien lisäksi näytöt kelpaisivat erinomaisesti esim. seuraavan sukupolven käsikonsoleihin ja erilaisiin teräväpiirtolaitteisiin.
Valitettavasti näytön mahdollisesta hinnasta tai virrankulutuksesta ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.