Apple integroimassa SIM-kortin suoraan iPhoneen?

Kaarlo Räihä
28. lokakuuta, 2010 13:01

Applen tänä vuonna julkaisemat iPhone 4 -puhelimet ja iPad-tabletit syövät sisäänsä vain Micro-SIM-kortteja. Huhujen mukaan seuraavassa iPhonessa asiat olisivat kuitenkin toisin, sillä siinä SIM-kortti olisi integroitu suoraan puhelimeen.
Eurooppalaisilta matkapuhelinoperaattoreilta tulleiden tietojen mukaan iPhonen integroitu SIM-kortti olisi Gemalton valmistama, ja tarvittavat tiedot voitaisiin kirjoittaa siihen tietokoneen ja datakaapelin avulla. Täten iPhonen ostaja voisi aktivoida puhelimensa nykyiseen tapaan iTunesilla, ja samalla SIM-kortille kirjoitettaisiin tarvittavat operaattoritiedot.
Muutos helpottaisi operaattorin vaihtamista, sillä puhelimen saisi uuden operaattorin verkkoon nappia painamalla, eikä uutta SIM-korttia tarvitsisi tilata tai odottaa sen toimitusta. Haittapuolena markkinoilla SIM-kortit eivät sovi lainkaan uuteen malliin, jolloin esim. nykyisellä SIM-kortilla olevat puhelinnumerot ja muut tiedot pitää tuoda puhelimeen toisella keinolla.
Apple ja Gemalto eivät ole kommentoineet huhuja, mutta tiettävästi ainakin Ranskassa toimivien matkapuhelinoperaattoreiden edustajat ovat käyneet Applen kanssa neuvotteluita asiasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.