Apple jo neljänneksi suurin puhelinvalmistaja

Teemu Laitila
30. lokakuuta, 2010 18:01

Tutkimusyhtiö IDC:n viimeisimmän raportin mukaan Apple on noussut neljänneksi suurimpien puhelinvalmistajien listalla. Tilastoa johtaa edelleen Nokia, joka on myynyt noin 40 miljoonaa puhelinta enemmän kuin listalla toisena tuleva Samsung. Kolmatta paikkaa ennen Applea pitää vielä LG, jonka puhelinmyynti erityisesti älypuhelinten osalta on kuitenkin takkuillut. Top 5 -listan viimeiseki jää BlackBerryistään tunnettu RIM.
Applen saapuminen viiden isoimman joukkoon on syrjäyttänyt listalta kokonaan Sony Ericssonin. Älypuhelinten osalta markkinaosuuden pienenemisestä on kärsinyt myös Nokia, jonka johtoasema selittyy kuitenkin sen erittäin vahvalla asemalla isoilla kehittyvillä markkinoilla, kuten Afrikassa ja Intiassa. Hyvillä katteilla myytävien älypuhelinten merkitys on edelleen kasvamassa.
"Applen tulo viiden suurimman joukkoon korostaa älypuhelinten merkitystä isomman kokonaisuuden kannalta. Suosituimpia älypuhelinmalleja valmistavat yritykset ovat tällä hetkellä myös nopeiten kasvavia yrityksiä", kertoo IDC:n vanhempi anaalyytikko Kevin Restivo.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.