Sony Ericsson aloittaa X10-puhelinten päivittämisen huomenna

Kaarlo Räihä
30. lokakuuta, 2010 11:42

Sony Ericssonin on saanut Android-puhelintensa osalta runsaasti negatiivista palautetta, koska se on tarjonnut kuluttajille vain vanhemmilla Android-versioilla varustettuja puhelimia. Huomisesta alkaen tilanteeseen on luvassa parannus, sillä sekä Xperia X10 -, Xperia X10 mini - että Xperia X10 Mini Pro -puhelimien Android 2.1 -päivitysten jakelu aloitetaan tuolloin.
SE:n blogin perusteella ensimmäisenä päivityksen saavat Pohjoismaissa asuvat kuluttajat, ja muilla markkina-alueilla päivitys ilmaantuu ladattavaksi marraskuun aikana. Päivityksestä tulee puhelimeen ilmoitus, jonka jälkeen päivityksen voi asentaa SE:n oman PC-ohjelmiston avulla.
Android 2.1:n myötä puhelimiin asennettavissa olevien sovellusten määrä kasvaa ja esim. internet-selain nopeutuu. Xperia X10 saa lisäksi HD-videoiden (720p) kuvausmahdollisuuden, uuden varmuuskopiointisovelluksen sekä SE:n oman Facebook-integroinnin.
Mini-mallit saavat puolestaan kattavammat Bluetooth-ominaisuudet (kuvien ja yhteystietojen siirrot), uuden varmuuskopiointisovelluksen sekä SE:n oman Facebook-integroinnin.
Monien muiden puhelinvalmistajien tapaan myös SE:llä on ollut ongelmia Android-päivityksen kanssa, sillä alun perin 2.1-päivitykset piti saada jakeluun jo syyskuun aikana. Myös yrityksen Xperia X8 -puhelimelle on tarkoitus julkaista 2.1-päivitys jossain vaiheessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.