Symbian johtaa älypuhelimissa, Android hengittää niskaan

Teemu Laitila
1. marraskuuta, 2010 19:22

Nokian Symbian-käyttöjärjestelmä on edelleen käytetyin maailmassa. Se löytyy 33 prosentissa älypuhelimia. Luvut käyvät ilmi tutkimusyhtiö Canalysin tänään julkistamista tilastoista. Nokian johtoasema on kuitenkin nopeasti hupenemassa ja Googlen Android on jo kivunnut 25 prosentin markkinaosuuteen. Applekin on ollut menestyksekäs ja iOS löytyy kolmantena listalla 17 prosentin osuudella.
Huolimatta Nokian globaalista johtoasemasta, Yhdysvaltain markkinoilla tilanne on kokonaan toinen. Yhdysvalloissa lähes puolet myydyistä älypuhelimista on varustettu Androidilla ja Android-puhelimia myytiin yli yhdeksän miljoonaa vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Seuraavana tulee Apple runsaan neljänneksen markkinaosuudellaan.
Androidin vahvuteena pidetään sen löytymistä lähes kaikista hintaluokista verrattuna Applen huomattavasti keskivertoa hintavampaan iPhone-malliin. Myös Android-puhelinten monipuolinen valikoima ja muutamat erittäin hyvin myyneet mallit, kuten Samsungin Galaxy S ja HTC:n Desire ovat vaikuttaneet suosioon.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.