Ovi-kaupassa 2,7 miljoonaa päivittäistä latausta

Teemu Laitila
2. marraskuuta, 2010 13:12

Nokia julkaisi lokakuun lopussa viimeisimmät Ovi-sovelluskauppaa koskevat tilastot. Tilastot eivät paljasta tarjolla olevien sovellusten määrää, mutta Nokia kertoo päivittäisten latausten saavuttavan 2,7 miljoonan lukemat. Vaikka luku jääkin jälkeen Applen yli kymmenestä miljoonasta päivittäisestä latauksesta, on Nokian vahvuutena erittäin laaja kasvupotentiaali. Ovi-kauppa on tarjolla yli 190 maassa ja 30 eri kielellä ja sitä voi käyttää 135 eri laitteella.
Toinen Ovi-palvelun vahvuus kehittäjien näkökulmasta on sen laaja tuki erilaisille laskutusmahdollisuuksille maksullisten sovellusten myynnissä. Operaattorilaskutusta pidetään asiakkaan kannalta helpoimpana ja Nokialla onkin laskutussopimus lähes sadan operaattorin kanssa ympäri maailmaa. Puhelinlaskun kautta maksaminen onkin selvästi suosituin tapa maksaa sovelluksista, silloin kun se on mahdollista.
Yhtenä Googlen Android Marketin heikkouksista on pidetty nimenomaan rajoitettuja maksutapoja. Esimerkiksi hittipeli Angry Birdsin julkaisija Rovio päätyi rahoittamaan pelin Android-version mainostuloilla maksullisten latausten sijaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.